Tri izbegličke porodice konačno dobile sopstveni krov nad glavom

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je potpisivanjem Ugovora o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom 3 izbegličke porodica rešilo svoje stambeno pitanje. Potpisivanje Ugovora upriličeno je u Gradskoj kući, uz prisustvo načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislava Mirnića i gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimira Sanadera.

Realizaciju projekta kupovine kuće sa okućnicom sproveli su Komesarijat za izbeglice i Grad Sremska Mitrovica. Vrednost projekta je nešto malo manja od 4 miliona dinara, od toga lokalna samouprava učestvovala je sa 10% sredstava.

Kako je obasnio načelnik Mirnić pojedinačna vrednost kupljenih kuća je 1.150.000 dinara, a svaka od tri porodice dobila je i po građevinski paket namenjen za adaptaciju kuća u vrednosti od 180.000.

Dve izbegličke porodice koje su dobile kuće su u Mitrovicu izbegle iz Bosne i Hercegovine, a jedna je iz Hrvatske. Kuće u koje će se preseliti nalaze su u Manđelosu, Divošu i Šuljmu.

Gradonačelnik Sanader potpisivanje Ugovora iskoristio je kako bi kratko najavio i da će lokalna samouprava Sremske Mitrovice i u narednom periodu raditi na rešavanju stambenog pitanja izbeglica sa teritorije Grada, pa će tako do kraja godine još 10 izbegličkih porodica dobiti sopstveni krov nad glavom.

Prošle godina kupovinom seoskog domaćinstva zbrinuto je 14 porodica.

Možda Vam se svidi i