Ruše se hale nekadašnjeg FUDINA

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na prostoru nekadašnje fabrike namešta FUDIN „1. novembar“, kasnije „Tasmit SM“ DOO u Sremskoj Mitrovici počeli su prvi radovi na uređenju lokacije na kojoj je u planu izgradnja prvog tržnog centra u gradu.

Trenutno je u toku rušenje starih hala, a nakon toga lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica će pristupiti izgradnji servisne saobraćajnice koja je na javnoj površini i koja je bila u planu već dugo u nazad da se uradi.

Kako je ranije za Ozon obasnio prvi čovek Sremske Mitrovice Vladimir Sanader prema saznanjima koja je on u tom trenutku imao postojala su dva investitora zainteresovana za otvaranje svojih objekata na pomenutoj lokaciji, jedan od njih je nemački „Lidl“, a drugi je austrijska kompanija „Immofinanz-e“. Objekat „Lidla“, prema rečima Sanadera, bi trebao da bude odvojen i da se prostire na 2.000 metara kvadratnih, dok bi objekat „Immofinanz-a“ , za početak, treba da se prostire na oko 7.000 metara.

„To su neka naša saznanja, ali obzirom da je sve to u privatnom posedu i privatna investicije ništa konkretno vezano za izgradnju tržnog centra ne zavisi od lokalne samouprave, nego isključivo od investitora. Ono što jeste na nama je da za pomenutu investiciju stvorimo preduslove, jer Grad Sremska Mitrovica ima interesa da ima jedan takav tržni centar postoji u našem gradu“, rekao je ranije gradonačelnik.

Ukoliko investitori zaista izgrade svoje objekte zaposlenje u njima bi moglo da nađe oko 200-300 Mitrovčana.

Foto/ilustracija: Jovica Stević

Možda Vam se svidi i