Sremska Mitrovica – Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga i Udruženje za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda u petak, 15. septembra u sali Okruga u Sremskoj Mitrovici organizuju predavanje pod nazivom „Afrička kuga svinja – potencijalni rizici i posledice unosa virusa u Republiku Srbiju“.

Cilj predavanja je da se veterinarskim stanicama, uzgajivačima svinja, lovačkim udruženjima i zemljoradničkim zadrugama predstavi opasnost pojave Afričke kuge svinja, koja je virusna, veoma opasna zarazna bolest domaćih i divljih životinja i kod koje nema lečenja, vakcina ne postoji.

Imajući u vidu da bolest nije prisutna kod nas najznačaniji zadatak predavanja jeste podizanje pripravnosti, kako javnosti tako i vlasnika – uzgajivača svinja, a u cilju ranog otkrivanja, brze dijagnostike i primene kontrolnih mera. To podrazumeva pooštrene veterinarskosanitarne mere, kontrolu prometa svinja, odnosno unapređenje biosigurnosti na farmama svinja i primena dobrih farmskih praksi.

Početak predavanja zakazan je za 11 časova.

Možda Vam se svidi i