Terenska vozila za vanredne situacije

Od strane Ozon
0 komentar

U okviru prekograničnog projekta „Odgovor na vanredne situacije – SADA“, predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji Stefan Hudolin uručio je ključeve vozila gradonačelniku Sremske Mitrovice Vladimiru Sanaderu i zameniku predsednika Opštine Šid Zoranu Semenoviću. …
Vozila će biti poverena štabovima za vanredne situacije, a koristiće se za terenski rad jedinica i prevoz opreme.

Projekat ERNOW je deo programa prekogranične saradnje koji finansira EU, a njegova ukupna vrednost sa srpske strane iznosi preko 555.000 evra.

svrha projekta ERNOW je poboljšanje sigurnosti imovine i lica koja žive u područjima sklonim plavljenju i drugim prirodnim opasnostima, kao i uspostavljanje funkcionalnog sistema zaštite i spasavanja kako bi se umanjili eventualni gubici zbog poplava.

Cilj projekta je i jačanje kapaciteta u smislu adekvatnog opremanja i usavršavanja jedinica za zaštitu i spasavanje u cilju poboljšanja efikasnosti hitnog odgovora u slučaju prirodnih katastrofa.

Terenska vozila biće poverena štabovima za vanredne situacije Opštine Šid i Grada Sremska Mitrovica, a koristiće se za terenski rad profesionalnih jedinica, transport članova projektnog tima, kao i za prevoz opreme.

Izvor RTV

Možda Vam se svidi i