Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš i njegov zamenik Milan Kovačević danas su zajedno sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Vladimirom Sanaderom bili u nezvaničnoj poseti Mačvanskoj Mitrovici i tom prilikom obišli radove na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“.

Prema rečima Kovačevića Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, zajedno sa lokalnom samoupravom Grada Sremska Mitrovica i meštanima Mačvanske Mitrovice prepoznao je značaj izgradnje novog objekta škole obzirom na loše uslove u staroj školi koja je između ostalog postala i izuzetno nebezbedna za odvijanje nastave i upravo zbog toga Sekretarijat je izdvojio određena sredstva za ovaj projekat, tačnije 9 miliona za nastavak radova na istom.

„Radovi na školi u Mačvanskoj Mitrovici su u toku i to zahvaljujući sredstvima u visini od 9 miliona dinara obezbeđenih od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Kao što smo ranije govorili u ovoj godini škola treba i da se završi i ja se nadam da ćemo do kraja 2017. imati upotrebnu dozvolu za prvi deo škole koji podrazumeva kompletno opremljene učionice“, rekao je gradonačelnik Sanader.

Prema njegovim rečima radovi teku planiranom dinamikom i bez problema, a još uvek se čeka konkurs „Gradimo zajedno“ Ministarstva privrede zahvaljujući kojem bi se radovi na celokupnom projektu izgradnje škole priveli kraju.

Do sada je u izgradnju novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici uloženo 67 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i