Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas su predstavnici Saveza za školski sport Srbije dodelili četiri kompleta rekvizita nemenjenih za škole u gradu. Rekviziti su obezbeđeni u okviru projekta „Sport u školama“, a dobile su ih Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“, OŠ „Jovan Popović“, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ i OŠ „Sveti Sava“.

Primopredaji sportskih rekvizita prisustvovali su predstavnici Sportskog saveza grada i Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

Ispred Saveza za školski sport Srbije primopredaji rekvizita prisustvovao je generalni sekretar Saveza Uroš Savić koji je kratko rekao da je školski sport u Strategiji razvoja sporta na prvom mestu i u prvoj kategoriji finansiranja.

„Realizacija projekta „Sport u škole“ pokrenut 2012. godine upravo posle završetka Školskih olimpijskih igara baš u Sremskoj Mitrovici, tako da je to bio pokretač za neke dalje i nove projekte. Za sada Savez finansira preko 100 škola u Srbiji, a na ovaj način gde smo uspeli da dođemo do nekih sopstvenih sredstava i obezbedimo ovako lepe rekvizite za škole ćemo uspeti da u projekat uključimo još 100 škola koje će finansirati lokalna samouprava. „Sport u škole“ je namenjen mlađoj deci, besplatan je, a prednost imaju ona deca koja nemaju uslove za trening ili ona koja su gojaznija. Cilj je da se kroz igru i treninge deca druže i stiču zdrave navike, a samim tim i razvijaju u dobrom smeru“, rekao je Savić.

Načelnik Uprave za obrazovanje Ilija Nedić istakao je da su se prve škole u Mitrovici u projekat „Sport u škole“ uključile već 2012. godine i da je saradnja kako škola, tako i Uprave sa Savezom za školski sport ako dobra i da će se u istom pravcu razvijati i dalje.

Projekat „Sport u školama“ sprovodi Savez za školski sport Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i omladina, a u sradnji sa gradovima, lokalnim samoupravama i lokalnim sportskim subjektima koji učestvuju u projektu. Projekat je namenjen deci od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a u njegovoj realizaciji učestvuju mladi i nezaposleni profesori fizičkog vaspitanja. Vrednost jednog kompleta rekvizita iznosi 600 eura.

Možda Vam se svidi i