Pokrajinski sekretar Milošević posetio Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević danas je obišao Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“ u Sremskoj Mitrovici.

Tom prilikom pokrajinski sekretar se upoznao sa radom i programom Škole i predstavio konkurse Sekretarijata za 2017, koji su namenjeni školama strukovnih studija u AP Vojvodini.

Gordana Mijailović, direktorka Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“ se pre svega zahvalila pokrajinskom sekretaru na poseti, ali i pomoći i dobroj saradnji u prethodnom periodu.

„Današnju posetu vidimo kao priliku da predstavimo našu Školu i uslove u kojima radimo, ali i da razgovaramo o nekim aktivnostima vezanim za plan daljeg razvoja Škole. Od sekretara smo dobili neke informacije o budućnosti visokog strukovnog obrazovanja, ali i informacije vezane za projekte koje je Pokrajinski sekretarijat raspisao i koji treba da nam pomognu da unapredimo rad i funkcionisanje naše Škole“, rekla je Mijailović.

Ona je podsetila da je Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“ jedina visokoškolska akreditovana državna institucija u sremskom okrugu i da šest studijskih programa pohađa više od 500 studenata.

Pokrajisnki sekretar Milošević istakao je da uvek ima motiv da dođe kod onih koji vredno rade na visokom obrazovanju.

„Kao što sam bio u Vršcu, u Novom Sada evo me sada i u Sremskoj Mitrovici i mogu slobodno da kažem da mi je zadovoljstvo zato što sam danas ovde, jer vidim da ova škola pre svega finansijski stoji dobro, vredno radi, ima dobru komunikaciju i sa studentima i sa lokalnom zajednicom. Ovom posetom želimo da pokažemo da je naša ruka partnerstva zaista iskrena“, rekao je Milošević prilikom posete.

On je dodao da ima veliko poverenje u nastavnike, pedagoge i da je Sekretarijat uvek tu da ih podrži i zajedno sa njima sagleda sve što je loše u visokom obrazovanju i iznađe načine kako da te stvari reši i otkloni.

Milošević je rekao i da je zadovoljan dosadašnjim radom Škole u Mitrovici i da uzimajući u obzir objektivne parametre, kao što su finansije, kompetentni nastavnici, dobra komunikacija sa studentskim parlamentom ne sumnja da će ona dobro nastaviti da radi i u budućnosti.

„U ovoj školi se, da se tako izrazim, dobro gazduje, vlada jedna dobra, radna atmosfera koja me ohrabruje i uveren sam da ova škola dobro razume svoju misiju kako u smislu obrazovanja tako i u smislu vaspitanja“, zaključuje Milošević.

Nakon obilaska Škole, pokrajinski sekretar Milošević posetio je Gradsku kuću u Sremskoj Mitrovici gde ga je ugostila zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

Možda Vam se svidi i