Pokrajina donirala učenicima „Zmajeve“ škole rančeve i pribor

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru akcije koju realizuje Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice danas su učenici prvog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ dobili đačke rančeve, torbe za opremu za časove fizičkog obrazovanja i školski pribor.

Donaciju najmlađim „Zmajevicma“ uručio je Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje.

Prema rečima Kovačevića, akcija je pokrenuta prošle nedelje, a do 1. septembra, odnosno početka nove školske godine na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine biće podeljeno nekoliko hiljada rančeva, torbi i kompleta školskog pribora.

Akcenat će, obašnjava Kovačević, biti stavljen na siromašnije opštine i đake pripadnike nacionalnih manjina.

„Izuzetno mi je drago što smo pokrenuli jednu ovakvu akciju i što ćemo obradovati naše osnovce širom Vojvodine. Sve što budemo podelili je izuzetno kvalitetno i primereno uzrastu dece, takođe smo pazili i na to da se na primer rančevi za devojčice razlikuju od onih za dečake“, rekao je Kovačević.

Učitelj prvaka Đorđe Vukosavljević kratko je dodao da su se njegovi đaci jako obradovali poklonima i da sasvim sigurno zna da će se pored njih obradovati i roditelji koji će zahvaljujući ovoj akciji uštedeti nešto novca.

Učenici viših razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ će rančeve, torbe i pribor dobiti 28. juna kada bude dodela svedočanstva.

Možda Vam se svidi i