Sremska Mitrovica – Povodom predstojećih prvomajskih praznika, očekuje se masovnija poseta građana tradicionalnim izletištima u Sremu, posebno na Fruškoj gori. S tim u vezi policijski službenici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici pojačaće mere obezbeđenja svih mesta na kojima će se okupljati veći broj građana.

Iz PU apeluju na građane da za vreme praznika ne remete javni red, da ne izazivaju tuče i ne učestvuju u njima.

Od 30. aprila do 02. maja, saobraćajna policija će regulisati saobraćaj na
najopterećenijim raskrsnicama i putnim pravcima koji vode ka najposećenijim
izletištima na području Fruške gore – raskrsnice na Banstolu i Iriškom vencu,
izletištima Lipovača, Letenka, Zmajevac, jezero Borkovac, Obedska bara, Zasavica. Na putnim pravcima prema ovim izletištima, saobraćajna policija će prepodne radarima kontrolisati brzinu kretanja vozila, dok će poslepodne, na određenim punktovima zaustavljati vozila i kontrolisati prisustvo alkohola kod vozača.

Apeluje se na sve vozače da obrate posebnu pažnju na pešake koji će se kretati Grebenskim putem preko Fruške gore, da budu strpljivi zbog očekivanih gužvi na putevima, da ne pretiču nepropisno i ne čine druge opasne radnje u saobraćaju.

Izletnici se mole da se pridržavaju preventivnih mera zaštite od požara, da vatru lože isključivo u za to predviđenim ložištima i obavezno je ugase pre povratka kući.

Možda Vam se svidi i