Počinje nova emisija za decu

Od strane Ozon
0 komentar

edakcija školskog programa Radio televizije Srbije RTS počinje emitovanje nove igrane serije za decu. U programskom bloku pod nazivom ”Uz nas se raste” emitovaće se dečija TV serijal ”Uprirodise”.

Dečiji serijal „Uprirodise“ je nastao u produkciji Zanatsko filmske zajednice počinje da se emituje od 14.01.2017. na prvom programu RTS od 12:30 časova.

U okviru prve sezone serijala će se prikazati trinaest epizoda svake subote u istom terminu.

Serijal ”Uprirodise” se kroz vršnjačku i inkluzivnu edukaciju bavi predstavljanjem i upoznavanjem sa osnovnim pojmovima iz oblasti životne sredine i ekologije, podizanjem nivoa ekološke svesti sa ciljem pružanja osnovnih smernica deci i roditeljima za ponašanje koje doprinosi zaštiti i unapređenju životne sredine.

”Uprirodise” prati avanture jedne neobične devojčice Sunčice. Neobične jer ona razume jezik svih bića sa kojima se u svojim avanturama susreće. Od drveća i ptica do kamenčića i čudnih šumskih stvorenja. Prateći Sunčicine dogodovštine najmlađi gledaoci će biti u prilici da zajedno sa njom i sa njenim mnogobrojnim prijateljima poput šumske sove Dušanke, Šumivoja, Brzometlice Čistić, Zdravka Drena i mnogih drugih steknu značajna znanja o prirodi, biljnom i životinjskom svetu u njoj i kako da se prema njima odnose.

You may also like