Blago pojačan broj pacijenata koji traže pomoć ortopeda

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema informacijama iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici tokom ledenog talasa koji je zahvatio Srbiju, u našem gradu nije značajno povećan broj poziva građana koji su se povredili prilikom padova na zaleđenim ulicama.

Kakva je situacija u ortopedskoj ambulanti mitrovačke Bolnice, ukratko je objasnio doktor Vladimir Savatić.

„Kada je reč o pacijentima koji dolaze u ortopedsku ambulantu, sa povredama nastalim usled pada na zaleđenoj površini, njihov broj je u blagom porastu u protekla dva dana, u odnosu na ukupan, uobičajen broj pacijenata. Dnevno se uradi 20-tak postavljanja gipseva na mestima preloma zgloba ruke ili noge, što je uobičajeno za ovo doba godine. Situacija u ortopedskoj ambulanti ovim povodom nije alarmantna, a kakva će biti narednih dana, ostaje da se vidi. Očigledno su naši sugrađani ozbiljno shvatili preporuku lekara da u vreme kada su trotoari vlažni i klizavi, ne izlaze iz kuća, bez preke potrebe“, rekao je dr Savatić, specijalita ortopedije Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

Saveti za izbegavanje mogućnosti povreda usled pada na klizavom trotoaru, važe i za naredne hladne dane. Najbolje je izbegavati izlazak iz kuće, koliko god je to moguće. Ukoliko već morate da izađete napolje, povedite računa jer povrede i prelomi dovode do neaktivnosti, odsustva sa posla, nošenja gipsa i mnogih drugih neprijatnosti. Takođe u prevenciji padova izuzetno je važno imati obuću sa pravim gumenim đonovima.

Foto: pikabu.rs

You may also like