Počela grejna sezona

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici danas je i zvanično, nekoliko dana ranije nego što je to zakonska obaveza, počela grejna sezona. Tim povodom kotlarnicu u naselju Stari most obišli su gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević.

„Pre deset dana završili smo takozvane tople probe i od jutros smo i zvanično krenuli u novu grejnu sezonu. Remonti su prošli, sve smo uradili na vreme i mislim da neće biti poteškoća u snabdevanju naših građana toplotnom energijom“, rekao je Sladojević prilikom obilaska kotlarnice.

On je objasnio da korisnici priključeni na lokalne kotlarnice kao što su to stanovnici naselj Stari most i KP dom su već od jutros imali tople radijatore, a da će raijatori korisnika iz užeg dela Mitrovice, onog dela koji se greje sa izmenjivačke stanice biti topli u roku od nekoliko sati.

Sladojević je dodao da će grejanje kao i uvek biti prilagođeno spoljnim temperaturama s obzirom na to da je sistem u Sremskoj Mitrovici automatizovan i pozvao sve korisnike „Toplifikacije“ koji imaju neki problem sa gejanjem, odnosno sa radijatorima da se što pre jave njihovoj tehničkoj službi kako bi sve probleme u što kraćem periodu rešili, odnosno otklonili sve eventualne kvarove.

Prvi čovek „Toplifikacija“ potvrdio je i informaciju da za sada neće doći do korekcije cena grejanja. Prema njegovim rečima u Sremskoj Mitrovici od 3.400 stanova, oko 400 stanova plaća grejanje po potrošnji, a ostatak odnosno oko 3.000 stanova po metru kvadratnom.

Kao energent „Toplifikacija“ trenutno koristi gas, na raspolaganju ima još mazut, kao i biomasu i to ovo komunalno preduzeće čini jedinstvenim u Srbiji, jer ima čak tri energenta na raspolaganju.

„Zbog niskih dnevnih temperatura poslednjih desetak dana „Toplifikacija“ će danas i zvanično krenuti sa grejnom sezonom, što znači da će već u toku dana svi stanovi koji su u sistemu „Toplifikacije“ biti topli i mislim da će građani biti zadovoljni s obzirom na to da zvanična grejna sezona počinje tek 15. oktobra. Naša težnja jeste da obezbedimo maksimalno kvalitetnu uslugu našim građanima, u ovom slučaju grejanje, kroz sistem javnih preduzeća, kako kroz „Toplifikaciju“, tako i kroz „Srem – gas“ i sasvim sam siguran da će ove godine grejanje biti ako ne bolje, onda na nivou od prošle godine“, rekao je gradonačelnik Sanader.

Zvanično grejna sezona u Srbiji počinje 15. oktobra, ali može početi i ranije ukoliko se tri dana za redom u 21 čas izmeri temperatura od 12 stepeni ili niža.

Možda Vam se svidi i