Sremska Mitrovica – Za učesnike u saobraćaju, a posebno vozače, nastupa vremenski period koji karakteriše smanjena vidljivost, mokri kolovozi, blato na putevima, veće prisustvo poljoprivrednih mašina na putevima.

Tim povodom načelnik Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici Vladimir Roljić održao je konferenciju za medije.

Roljić se na samom početku konferencije osvrnuo na proteklih sedam dana tokom koji su na teritoriji Srema registrovane dve saobraćajne nesreće u kojima su učestvovali vozači traktora. U oba slučaja, objašnjava Roljić, nesreće su se desile udarom putničkih vozila u neosvetljene prikolice koje su vukli traktori.

„U saobraćajnoj nesreći koja se desila između Kuzmina i Bosuta u kojoj je učestvovao traktor čak šest lica je povređeno, od kojih jedno teže“, rekao je Roljić.

Načelnik je konferenciju iskoristio kako bi uputio apel vozačima, pre svega poljoprivrednih mašina s obzirom na to da je kraj poljoprivredne sezone, da još jednom obrate pažnju na ispravnost svetlosne signalizacije i shvate koliko je ona značajna za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Roljić je dododao da je iza nas mesec septembar, mesec zaštite dece u saobraćaju, ali da će saobraćajna policija i dalje nastaviti sa određenim aktivnostima kao što je kontrola brzine kretanja u blizini škola.

„Bezbednost dece nam je uvek na prvom mestu tako da ćemo i u toku meseca oktobra u blizini škola gde je ograničenje 30 km/h kontrolisati brzinu kretanja radarskim uređajima. Neće biti tolerancije, što znači da će se kazne naplaćivati i za brzinu od 31 km/h“, rekao je Roljić.

Ono što je posebno značajno za mesec oktobar, ali i novembar to je da dolazi period loših vremenskih prilika, pre svega saobraćaj će se odvijati u uslovima smanjene vidljivosti usled pojave magle tako da je načelnik uputio još jedan apel svim vozačima da poštuju ograničenja brzine, da smanje brzinu u uslovima smanjene vidljivosti, drže bezbedno odstojanje i da provere ispravnost svetlosnih uređaja na svojim vozilima.

Možda Vam se svidi i