OPREZ! Pojačana kontrola! Traktori na putu!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom početka sezone poljoprivrednih radova saobraćajna policija će na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici sprovesti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju.

Tim povodom danas je Srđan Jefić ispred Policijske uprave održao kratku konferenciju za medije.
Prema rečima Jeftića kontrolisaće se kako vozila, tako i sami vozači.

„Kontrola će se prevashodno odnositi na kontrolu traktora, priključnih vozila i poljoprivrednih mašina, pre svega u pogledu ispunjenosti uslova za učešće u saobraćaju. Vršiće se kontrola svetlosno – signalnih uređaja kao i kontrola posedovanja žutog rotacionog i žutog trepćućeg svetla. Ovi prekršaji u velikoj meri utiču na bezbednost u saobraćaju pre svega u noćnim uslovima, jer smanjuju vidljivost i vozila nisu dovoljno uočljiva“, rekao je Jeftić.

Prema njegovim rečima pored navedenog vršiće se i kontrola ispravnosti smeštaja tereta na navedenim vozilima kako bi se izbegle situacije da se tereti raspu po putu i na taj način dovedu do pojave opasnih situacija, kao i produžavanja vremena zaustavljanja vozila koja naiđu na te rasute terete po kolovozu.

Vršiće se i pojačana kontrola alkoholisanosti vozača.

„Apelujemo na vozače traktora i poljoprivrednih mašina da poštuju saobraćajne propise i na taj način sačuvaju svoj život i život drugih učesnika u saobraćaju. S druge strane savetujemo sve druge učesnike u saobraćaju da budu svesni pojačanog prisustva traktora i poljoprivrednih mašina na putevima u narednom periodu, da smanje brzinu kretanja i budu svesni činjenice da se poljoprivredne mašine kreću sporije i da mogu biti zaustavljene na kolovozu zbog kvarova ili iz nekih drugih razlog“, završava Jeftić.

U toku 2016. godine na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici dogodilo se ukupno 40 saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovali traktori. U navedenim nesrećama deset lica je zadobilo telesne povrede.

You may also like