Održani „Ovčarski dani u Ležimiru“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prošle subote u Ležimiru u organizaciji Udruženje odgajivača ovaca i koza „Sirmium“ iz tog sela održani su četvrti po redu „Ovčarski dani“.

Čast da svečano otvori manifestaciju imao je Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Prema negovim rečima manifestacija „Ovčarski dani“ na najbolji mogući način popularizuje i promoviše ovčarstvo i upravo zbog toga će Agencija, ali i lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica nastaviti da je podržavaju, ali ne samo nju nego i sve njoj slične manifestacije.

Samardžić je prilikom otvaranja manifestacije poželeo organizatoru da istraje u organizovanju „Ovčarskih dana“ i puno uspeha u daljem radu.

Laza Smiljanić, organizator i predsednik Udruženja odgajivača ovaca i koza “Sirmijum” objasnio je da je na manifestaciji učestovalo devet izlagača koji su predstvili svoje ovce i koze, a da su se pored njih gostima i domaćinima predstavili još i izlagači rakija, vina, meda, kao i udruženja žena.

U zabavnom delu manifestacije nastupilo je Kulturno umetničko društvo „Bosut“, kao i Kartate klub „Budo“ iz Ležimira, igrao se ženski fudbal, takimičilo u pikadu, ali i u kuvanju najboljeg ovčijeg paprikaša.

Možda Vam se svidi i