Sremska Mitrovica – Gradonacelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader nedavno je prisustvovao sastanku u Eparhiji sremskoj Srpske pravoslavne crkve u Sremskim Karlovcima. Sastanak je organizovan povodom organizacije Sabora srpske omladine na Stražilovu 23. septembra u organizacije Eparhije sremske, a pored Sanadera prisustvovali su mu još i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, episkop Vasilije i predsednici više sremskih opština.

Na sastanku se razgovaralo i o zajedničkim aktivnostima na obnovi fruškogorskih crkava i manastira i zaštiti srpskog kulturnog nasleđa u Sremu.

Kako je za Ozon media kratko rekao Sanader nakon Grad Sremska Mitrovica će svakako, podržati sve manifestacije koje imaju za cilj podizanje nacionalne svesti i očuvanje srpske tradicije i kulture.

On je dodao i da je na sastanku između ostalog dogovoreno da lokalne samouprave među kojima je i Mitrovica, prema utvrđenim prioritetima, pripreme projektno-tehničku dokumentaciju, kako za obnovu putne mreže do manastira, tako i za sanaciju i izgradnju verskih objekata koji imaju ogroman značaj za očuvanje istorije i kulture srpskog naroda.

Možda Vam se svidi i