Održana taktičko – tehnička vežba Žandarmerije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Ronilačke jedinice Žandarmerije danas su na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici izveli taktičko – tehničku vežbu operativnih sposobnosti jedinice prilikom spašavanja na vodi.

Cilj vežbe bio je da MUP kao društveno odgovorna institucija koja brine o bezbednosti građana i njihovu ličnu i immovinsku sigurnost skrene pažnju Mitrovčanima na sve potencijalne opasnosti koje prete da ugroze bezbednost, pa i život ljudi na rekama i jezerima.

Na današnjoj vežbi učestvovala je Ronilačka jedinica Žandarmerije i p/s PS – Sremska Mitrovica koja je spremna da brzo i efikasno reaguje na svaki bezbednosni rizik koji se može desiti na rekama i jezerima i da spase život osobe kojoj preti opasnost od povređivanja i utapanja.

Prilikom vežbe pripadnici Žandarmerije apelovali su na sve Mitrovčane da se ponašaju odgovorno, izbegavaju kupanje na neuređenim i neobeleženim kupalištima, da izbegavaju kupanje i upravljanje plovilima u stanju alkoholisanosti i poštuju pravila ponašanja na rekama i jezerima, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih onih koji borave na vodi. Poseban apel upućen je roditeljima sa maloletnom i malom decu da ih ne puštaju u vodu bez nadzora, pre svega onu koja nisu plivači.

Možda Vam se svidi i