Održana manifestacija „Deca koja menjaju svet“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Manifestacijom pod nazivom „Deca koja menjaju svet u sremskomitrovačkom Pozorištu „Dobrica Mulitinović“ danas je u organizaciji Udruženja građana „Roditelj SM“, Udruženja animatora „Keti“ i Škole mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ obeležena Dečija nedelja.

U okviru manifestacije odigrana je predstava za decu pod nazivom „Malac Genijalac“, zatim priređen šou „Spajeremen i Elza“, a klinci su otpevali i nekoliko muzičkih numera. Takođe, tokom manifestacije bila je postavljena kutija za humanitarne priloge, a sva prikupljena sredstva su namenjena za lečenje Đorđa Vučenovića koji je rođen sa Larsenovim sindromom.

„Voleli bi da ovakvih manifestacija bude što više, mi organizatori smo voljni da se odazovemo svakom pozivu i da uradimo nešto lepo za naše mališane, ali i da pomognemo onim našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna“, rekla je kratko Jelena Mijić Vasilić ispred udruženja „Roditelj SM“.

Zorica Elor, menadžer Škole mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ u Sremskoj Mitrovici nadovezala se na priču i rekla da je Školi čast i zadovoljstvo što učestvuje na današnjoj manifestaciji, pre svega jer ona ima humanitarni karakter.

„Nakon što smo čuli priču o malom Đorđu odlučili smo da humanitarnu akciju podignemo na viši nivo, bar što se tiče nas tiče, tako da ćemo na nivou svih Škola „Malac Geijalac“, a kojih ima u više od 50 gradova širom Srbije prikupljati dobrovoljne priloge za Đrorđa i nadam se pomoći njemu i njegovoj porodici u daljoj borbi za njegov život“, rekla je Elor.

Katarina Jovanović ispred Udruženja animatora „Keti“ objasnila je da su za današnju manifestaciju pripremili jedan sjajan šou u kojem su spojili trenutno dve najpopularnije ličnosti kod mališana, a to su Spajermen i Elza, tako da sam ubeđena da su najmlađi Mitrovčani uživali u programu.

„Zadovoljstvo mi je da učestvujem u ovakvoj manifestaciji i nadam se da će sličnih biti još puno u budućnosti. Mališani su se dobro zabavili, nešto naučili, prikupili smo određena novčana sredstva, a mi mladi animatori imali smo priliku da naše ideje i kreativnost podelimo sa nekim, po mnogima najvećim i najiskrenijim kritičarim“, rekla je Jovanović.

Prijatelji manifestacije su Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu i Pozorište „Dobrica Milutinović“.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik