JKP „Vodovod“: Radovi u punom jeku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sklopu izgradnje kružne saobraćajnice kod „Horoskopa“ u Sremskoj Mitrovici ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ izvode radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Miloša Obilića, Fruškogorskoj i dr Dušana Popovića. Pomenute radove danas je obišao Borislav Babić, v.d. direktora „Vodovod“.

U proteklom periodu je položeno oko 400m novih polietilenskih cevovoda, uglavnom većeg prečnika (300 i 200 mm). Ostalo je još da se stari cevovodi zamene novim na trasi dužine oko 250m, prečnika 160 i 110 mm. Uporedo sa ovim radovima izgrađena su i dva čvorna mesta – u Fruškogorskoj ulici i jedno u Ulici Miloša Obilića, gde je stari cevovod stavljen van funkcije, a novi se nalazi na novoj trasi. Takođe, ispred ambulante u Ulici dr Dušana Popovića biće postavljen jedan hidrant.

Važan deo posla je i rekonstrukcija kućnih priključaka za oko 40 domaćinstava. U delu Fruškogorske ulice (od Doma Vojske do „Horoskopa“) se postavlja kanalizaciona mreža, ovoga puta u dužini oko 160 m, sa kućnim priključcima. Ovim će biti zaokruženi radovi u ulici koja do sada nije imala kanalizaciju, što će Mitrovčanima u ovom delu grada konačno omogućiti propisano odvođenje otpadnih voda.

Kako je objasnio Babić, rok za završetak ovih radova je 15. oktobar, ali s obzirom na to da su ekipe „Vodovoda“ na terenu i vikendom, i ukoliko lepo vreme potraje, posao bi mogao biti završen i ranije“.

Da podsetimo, prošle nedelje završeni su i radovi kod kružne raskrsnice kod Elektrovojvodine, produžetkom vodovodne mreže do SOŠO Radivoj Popović. Nove vodovodne instalacije u ovoj zoni izgradnje dobili su potrošači u delu ulica Planinska, dr Milana Kostića i Fruškogorska. Postavljeno je blizu 200 m novog cevovoda i rekonstruisana su tri čvorišta sa ugradnjom novih ventila i druge opreme. U Fruškogorskoj ulici je urađena kompletna kanalizaciona mreža.

Možda Vam se svidi i