Od sutra obavezne zimske gume

Zakon o saobraćaju kaže da je od prvog novembra obavezna upotreba zimske auto-opreme, odnosno korišćenja zimskih guma, a u uslovima gde to zahteva obavezno korišćenje i kompletne zimske opreme.

Pravilnik kaže da vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica. U zimsku opremu spadaju četiri zimska pneumatika kod kojih dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od četiri milimetra.

Vozači su obavezni da u prtljažniku obavezno imaju i odgovarajuće lance za sneg, koji se u slučaju potrebe postavljaju na najmanje dva pogonska točka, ukoliko naiđu na deo puta gde je saobraćajnim znakom predviđena obavezna zimska oprema. U naseljenom mestu vozila ne moraju biti opremljena lancima.

You May Also Like

One thought on “Od sutra obavezne zimske gume

  1. Zimska guma Tigar Vinter 1 proizvodi se u Pirotu u Srbiji, fabrici auto gume grupacije Mišelin (Michelin®). Tigar Vinter 1 je najprodavanija zimska auto guma u ​​Srbiji, zbog zadovoljavajućeg kvaliteta i povoljne cene gume. Namenjen je porodičnim automobilima niže i srednje klase. ❄️❄️❄️ Karakteristike gume: ❄️ • Auto guma usmerenog dezena sa ekskluzivnim dizajnom gaznih površina i boka ❄️ • Izuzetno prijanjanje i bočenje na površinama puta, sneg, led ❄️ • Omogućava tihu i udobnu vožnju

Comments are closed.