Sremska Mitrovica – U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici funkcioniše odeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja. Smešteno je u prizemlju zgrade pored ambulante Hitne pomoći, a namenjeno za zbrinjavanje vitalno ugroženih pacijenata upućenih od strane izabranog lekara. Mesečno se ovde pregleda više od 1.000 pacijenata, a od kada funkcioniše odvojeno od Hitne pomoći sistem je daleko organizovaniji, kažu na odeljenju.

Odeljenje Urgentnog prijema ima nekoliko nivoa. Sve je potpuno novo, od sistema do tehničkog dela. Otvoren je i trijažni pult, čime odeljenje postaje Trijažni centar. Pacijenti se kategorizuju po hitnosti. Povećan je broj medicinskih radnika, ali prostorija.

Na prijemu postoje tri funkcionalne jedinice, prostorija za reanimaciju, ambulanta i opservacija. Prijem ima sve mogućnosti da u najkraćem roku pruži najkvalitetniju bolničku uslugu za hitna stanja.

Rad medicinskih radnika na prijemu je u konstantnom brzom tempu, pacijenti dolaze i iz drugih sremskih opština, ne samo iz Sremske Mitrovice. Na tom mestu spasavaju se ljudski životi, a stresan je posao dodatno zbog u najvećem broju slučajeva, vrlo teških stanja pacijenata koji se ovde zbrinjavaju.

RTV

Možda Vam se svidi i