Nastavak radova u naselju KPD

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija“ je pre dve nedelje nastavilo sa prošlogodišnjim radovima na zameni dotrajalih instalacija u sremskomitrovačkom naselju KPD.

Direktor preduzeća Slavko Sladojević danas je pomenute radove obišao zajedno sa sremskomitrovačkim gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom.

Njih dvojica su se tom prilikom složili da će radovi koji se izvode doprineti boljem, stabilnijem i jeftinijem grejanju stanara u naselju KPD koje je jedno od prvih u gradu priključeno na sistem „Toplifikacije“.

Prema rečima Sladojevića naselje KPD jeste naselje gde su zabeleženi najveći gubici prilikom isporuke toplotne energije, te se nakon završenih radova očekuje da će energetska efikasnost biti na daleko većem nivou.

„Još 2008. godine smo počeli sa prvim radovima na zameni toplovoda, posle toga smo imali mali zastoj da bi se radovi ponovo intenzivirali 2015. godine i od tada svake godine JKP „Toplifikacia“ ulaže značajna sredstva u nastavak istih“, rekao je Sladojević prilikom obilaska radova.

Prema njegovim rečima ove godine biće zamenjeno oko 800 metara cevi, odnosno 400 metara toplovoda što sve ukupno sa radovima prethodnih godina čini oko 50% toplovodne mreže u ovom naselju.

„U naselju KPD grejemo oko 18.000 metara kvadratnih stambenog prostora, sa radovima koje ćemo izvršiti ove godine oko 50 odsto posla biće završeno, što znači oko 3 km mreže, a u narednih dve do tri godine u planu je da se zameni još isto toliko, odnosno da se svi radovi na toplovodu završe“, rekao je Sladojević.

On je takođe dodao da je u narednom periodu u planu i da se nastavi sa ugradnjom kalorimetra u onim stambenim jedinicama u kojima to još uvek nije urađeno.

„Radovi koji se izvode u naselju KPD obezbediće stanarima, odnosno vlasnicima objekata koji su priključeni na toplovod u narednim godinama dosta kvalitetnije greanje, biće dosta manje gubitaka i manjeg utorška energije, a istovremeno energetska efikasnost biće znatno veća“, kratko je rekao Sanader.

Radovi u ovom mitrovačkom naselju podrazumevaju zamenu dotrajalih instalacija i mreže sve do ulaza u stambene objekte koja će dovesti do veće energetske efikasnosti zgrada. Njihova vrednost je oko 7,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz sopstvenih sredstava JKP „Toplifikacija“. Rok za završetak istih je oko mesec dana.

Možda Vam se svidi i