Danas pakleno vruće, a tek nas čekaju visoke temperature

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije na teritoriji cele Republike Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm.

Kako se navodi na sajtu Zavoda, narandžasti meteo alarm znači da se ekstremno visoke temperature smatraju opasnim vremenskim pojavama.

„Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, piše na sajtu.

Mitrovčane danas čeka pakleno vreme. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće 37°C. Duvaće jugoistočni vetar brzinom od 15 km/h.

Narandžasti meteo alarm biće na snazi u svim delovima Srbije i tokom sutrašnjeg dana. Maksimalna dnevna temperatura u Mitrovici dostići će tridesetdeveti podeok Celzijusove skale.

U četvrtak, 3. avgusta u većem delu zemlje, pa i Sremu na snagu će stupiti crveni meteo alarm.

Crveni meteo alarm se uvodi kada temperature vazduha dostignu i prestignu 38 stepeni Celzijusove skale, a kako stoji na sajtu RHMZ on označava vrlo opasno vreme. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Dok je na snazi crveni meteo alarm moguća je pojava ozbiljnih problema u snabdevanju električnom energijom, kao i problem u saobraćaju. Ekstremno povoljni su vremenski uslovi za pojavu šumskih i drugih požara.

Možda Vam se svidi i