Sremska Mitrovica – Za veći deo Srbije, pa i Srem danas je zbog ekstremno visokih temperatura na snazi narandžasti meteo alarm. Crveni meteo alarm je na snazi u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, Pomoravlju, Kosovu i Metohiji.

Republički hidrometeorološki zavod je objavio podatke za naredna tri dana i u prognozi za danas se navodi da će se pored Srema u „narandžastom“ danas naći Beograd, Bačka, Banat, zapadna i jugozapadna Srbjia, kao i Šumadija.

Kako se navodi na sajtu Zavoda, narandžasti meteo alarm znači da se ekstremno visoke temperature smatraju opasnim vremenskim pojavama.

„Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, piše na sajtu.

Već sutra situacija u Sremu i delu Srbije biće nešto bolja, odnosno biće ukinut narandžasti, a na snazi žuti meteo alarm. U nedelju, 2. juna blaži pad temperature.


Subota, 01.07.


Nedelja, 02.07.

Možda Vam se svidi i