Nedimović ostaje ministar, ali gubi jedan sektor

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nekadašnji gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović i u novoformiranoj Vladi Republike Srbije obavljaće dužnost ministra i to ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ali za razliku od prethodnog perioda kada je u njegovu nadležnost ulazila i zaštita životne sredine, od sada će o toj oblasti brigu voditi Goran Trivan.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine je u novoj Vladi formirano kao zaseban resor, a pored njega formirano i Ministarstvo za evropske integracije na čije čelo je postavljena Jadranka Joksimović.

Ukupan broj ministara u novoj Vladi Republike Srbije na čijem je čelu Ana Brnabić je 21, a pored Nedimovića, Trivana i Joksimović u njen sastav ulaze i Ivica Dačić, kao prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova, Nebojša Stefanović, kao potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, Rasim Ljajić kao potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i Zorana Mihajlović, kao otpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dušan Vujović će vršiti dužnost ministar finansija, Goran Knežević ministra privrede, Aleksandar Antić ministra rudarstva i energetike. Na čelu Ministarstva pravde i dalje će biti Nela Kuburović, Branкo Ružić će upravljati Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, dok je Aleкsandar Vulin postavljen na mesto ministra odbrane.

Mladen Šarčević ostaje ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Zlatibor Lončar ministar zdravlja.

Zoran Đorđević će vršiti dužnost ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vanja Udovičić ministra omladine i sporta, a Vladan Vuкosavljević ministra kulture i informisanja.

Ministri bez portfelja su Slavica Đuкić Dejanović, Milan Krкobabić i Nenad Popović.

Možda Vam se svidi i