Mitrovački „Radnički“ dobio novog trenera

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Jocić Vladimir, nekadašnji centarfor beogradskog „Patrizana“, novi je trener FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice.

U subotu, 15. aprila Željko Borovac, član uprave „Radničkog“, saopštio je vest o novom treneru navijačima i simpatizerima hesnerskog kluba.

Posle teškog poraza od „Crvene zvezde“ u Novom Sadu od 5:0, dosadašnji trener Darko Baljak podneo je ostavku.

Uprava „Radničkog“ obavila je razgovor sa četvoricom trenera. Dragan Mojić zbog pruzetih obaveza nije mogao da prihavti poziv. Željko Dime Dimitrić nije imao potrebnu licencu. Dosadašnji pomoćnik, Budimir Budiša Mitrović nije prihvatio ponuđeni izazov.

Novoizabrani terener Jocić Vladimir, poznati trener mnogih sremskih kubova, trenutno vodi „Rudar“ iz Vrdnika.

Popularni Jocke će pokušati da spase crveno-beli brod i da ga dovede u luku spasa. U klubu je stabilna situacija i „Radnički“ se i dalje uspešno takmiči na 4 fronta. Prvi tim, omladinci, kadeti i pioniri vredno treniraju i igraju svoje prvenstvene utakmice.

Agilna uprava na čelu sa predsednikom Lončarevićem, direktorom Stojkovićem, generalnim sekretarom Macanovićem i sekretrom stručnog štaba Nenićem, direktorom stadiona Borovcem, lavovski se bori da obezbedi finansijska sredstva i uslove kako bi klub mogao normalno da funkcioniše.

U subotu 22. aprila „Radnički“ gostuje u Zrenjaninu. Posle 38 godina Hesnerci ponovo gostuju zrenjaniskom „Radničkom“, gde će odigrati važnu utakmicu u borbi za opstanak u Srpskoj ligi grupa Vojvodina.
Ova dva radnička kluba su se poslednji put su se sastala u prvenstvu Vojvođanske lige 1968/69. U Hesni mitrovački „Radnički“ je pobedio sa 2:1, a u Zrenjaninu izgubio je 4:0.

Interesantno je da od klubova koji su se takmičili u prvenstvu Vojvođanske lige (treća liga) 1968/69. sada su samo 5 klubova u takmičenju i to: Bačka (Subotica), Topola (B. Topola), Vršac, Radnički (Zrenjanin) i Radnički (Sremska Mitrovica).

Piše: Jovica Stević

Možda Vam se svidi i