Lions kamp mladih u Maloj Remeti u sklopu razmene mladih

Od strane Ozon
0 komentar

Lions kamp razmene mladih ove godine organizovan je u Maloj Remeti. Kamp se održava prvi put Srbiji.
Srbija je ove godine domaćin mladima iz Italije, Nemačke, i Turske.

Ovo je prvi put da se organizuje kamp, jer su do sada omladinci iz inostranstva boravili u domaćinskim porodicama po dve nedelje.

Inače, projekat razmene mladih (Youth exchange program) je program međunarodne humanitarne organizacije „Lions international“ koji se realizuje u Srbiji poslednjih osam godina sa ciljem da podstakne mlade od 17 do 21 godine da putuju i borave u stranim zemljama i time prošire svoja znanja o drugim kulturama, društvenim i ekonomskim sredinama, ali i da se uporede sa vršnjacima iz inostranstva.

„Lions international“ ove godine obeležava vek postojanja i okuplja humane ljude, vrhunske predstavnike u svojim profesijama, koji svojim radom teže unapređenju lokalne zajednice i društva u celini. Organizatori kampa na Fruškoj gori su četiri Lajons kluba iz Novog Sada, Beograda i Zrenjanina („Mileva Marić Ajnštajn“, „Neoplanta“, „Beograd“ i „Petrovgrad“).

Mladi će se upoznati sa Lions organizacijom i humanitarnim radom a i uživaće u lepotama Fruške gore i manastira na Fruškoj gori.

Organizator kampa je “Lions klub” Srbije, deo velike humanitarne svetske organizacije koja postoji u 210 zemlja.

Možda Vam se svidi i