Raspodeljuje se 804 miliona dinara za kapitalne projekte u Vojvodini

Od strane Ozon
0 komentar

Šest javnih konkursa u vrednosti od 804 miliona dinara, radi finansiranja i sufinansiranja projekata u nekoliko oblasti, raspisano je danas, saopštila je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Raspodeljuje se 804 miliona dinara za kapitalne projekte u Vojvodini Foto: Uprava za kapitalna ulaganja
Sredstva će biti dodeljena za projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog obrazovanja i vaspitanja, socijalne i zdravstvene zaštite.

Za projekte u vezi sa izgradnjom saobraćajne infrastrukture namenjeno je 350 miliona dinara, a lokalnim samoupravama je omogućeno da konkurišu za izgradnju, dogradnju, poboljšavanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, kao i za sigurnije odvijanje saobraćaja.

U oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda obezbeđeno je 150 miliona dinara, dok je za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja izdvojeno 125 miliona.

Obezbeđeno je i 72 miliona dinara u cilju unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi povećanju kvaliteta, efikasnosti i relevantnosti sistema predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Po prvi put se dodeljuju i sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata iz domena socijalne zaštite, koji bi trebalo da doprinesu poboljšanju uslova rada u socijalnim ustanovama, a time i poboljšavaju kvaliteta života ranjivih i marginalizovanih pojedinaca i grupa. Za ovu namenu izdvojeno je 57 miliona dinara.

Ukupno 50 miliona dinara biće podeljeno za projekte u oblasti zdravstvene zaštite, koji će, kako navode u Upravi za kapitalna ulaganja, „doprineti razvoju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji AP Vojvodine“.

Konkursi traju do 14. jula, a detaljnije informacije o njima se mogu pronaći OVDE.

Možda Vam se svidi i