Kamen temeljac za nove stanove

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 17. marta 2017. godine, u 11 časova u naselju Marko Peričin Kamenjar, održaće se polaganje kamena temeljca, za izgradnju 40 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Stanovi se grade u okviru drugog projekta Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije, donatorskim sredstvima, uz kontribuciju Grada Sremska Mitrovica.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je višegodišnji program, čiji je cilj obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja najugroženijih izbegličkih porodica.

Program se finansira sredstvima donatora, a to su EU, SAD, Norveška, Švajcarska i ostali bilateralni donatori.

Zahvaljujući njihovoj podršci uspostavljen je i Fond regionalnog stambenog programa za sredstva donatorske zajednice, kojim upravlja Razvojna banka Saveta Evrope.

Ceremoniji će prisustvovati prvi potpredsednik Vlade Srbije, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procene trajne integracije izbeglica Ivica Dačić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, predstavnici delegacije EU u Srbiji, predstavnici ambasada, OEBS-a, UNHCR-a i JUP-a.

Ugovorom koji je potpisan sa novosadskom građevinskom firmom koja je izvođač radova, predviđeno je da radovi traju 11 meseci.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za približno 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za 74.000 ljudi u regionu, od tog broja u Srbiji 16.780 porodica, tačnije 45.000 osoba.

You may also like