Gradovi i opštine u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ koju je pokrenula Vlada Republike Srbije u saradnji sa NALEDOM-om počelo je i takmičenje gradova i opština Srbije u prikupljanju fiskalnih računa i slipova. Tim povodom danas je načelnik Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj Duško Šarošković održao konferenciju za medije na kojoj je između ostalog pozvao Mitrovčane da u što većem broju učestvuju u nagradnoj igri.

Za 12 najaktivnijih lokalnih zajednica u nagradnoj igri NALED će u saradnji sa Telenorom obezbediti wi-fi zone sa besplatnim internetom u centru grada, odnosno opštine ili nekoj drugoj prikladnoj lokaciji. Dok je za 5 prvoplasiranih gradova/opština predviđen fond za lokalna ulaganja u visini od 20.000 eura. Ova sredstva biće namenjena za opremanje škola, bolnica, vrtića, parkova ili rešavanja nekih drugih problema u lokalnoj zajednici, a odluku o tome će doneti sami građani pobedničkih lokalnih samouprava.

Kriterijumi za izbor najatraktivnijih lokalnih zajedica biće broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave, kako bi se eliminisale razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

Nagradna igra traje do kraja marta meseca, a obuhvataće ukupno 4 kruga izvlačenja nagrada. U prvom krugu izvlačenju nagrada koje je održano prošle subote Mitrovčanka Desanki Filipović osvojila je „Fiat 500l“.

You may also like