Sremska Mitrovica – Kako se ne bi ponovila mini ekološka katastrofa koja se pre nekoliko godina desila na kanalu Jarčina u Jarku kada je usled isušivanja vode iz kanala došlo do pomora velikog broja riba, lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Vodoprivrednim preduzećem „Hidrosrem“ iznašla je način da preventivnim delovanjem spreče isti scenario.

U rad je puštena crpna stanica koja potiskuje vodu iz Save u kanal i na taj način snabdeva ga dovoljnom količinom vode. Crpnu stanicu i sam kanal danas je u pratnji Gorana Zvonar, direktora Vodoprivrednog preduzeća „Hidrosrem“ obišao i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

 

Direktor „Hidrosrema“ Zvonar je prilikom obilaska stanice i kanala kratko rekao da je jako dobro što se preventivno delovalo, jer pored ekološke katastrofe koja bi mogla da se desi, a koja je na ovaj način izbegnuta, velikom broju poljoprivrednika koji su vodu iz kanala koristili za navodnjavanje svojih bašta, omogućeno je da i dalje to čine, pogotovo sada kada im je voda od neprocenjivog značaja.

„Zahvaljujući ljudima iz Agro Rume koji su nam ustupili jedan objekat na korišćenje i razumevanju predstavnika lokalne samouprave da učestvuje sa finansijskim sredstvima mislim da ćemo da izbegnemo probleme koji bi ovde mogli da se jave“, rekao je Zvonar.

Možda Vam se svidi i