Mitrovica i naredne godine učesnik projekta „Srbija u ritmu Evrope“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovački đaci i naredne godine imaće priliku da učestvuju u projektu „Srbija u ritmu Evrope“. Zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović danas je ugostila predstavnike projekta „Srbija u ritmu Evrope“ sa kojima je između ostalog potpisala ugovor o daljoj saradnji.

Tim ugovorom predviđeno je da će Sremska Mitrovica imati svog predstavnika, odnosno predstavnike na završnoj manifestaciji projekta koja će se održati sredinom naredne godine u Nišu, a koju će prenositi uživo Prva srpska televizija.

Mitrovica je ove godine na završnoj manifestaciji zauzela 12. mesto, a borba za bolji plasman naredne godine počinje već sa audicjom za đake sa teritorije grada koja će biti organizovana u decembru mesecu. Prema rečima zamenice Milovanović, poučeni ovogodišnjim iskustvom dosta veći akcenat će biti stavljen na audiciju, kako bi Mitrovica zaista imala najbolje predstavnike u Nišu.

Ove godine Sremsku Mitrovicu na finalnoj manifestaciji u okviru projekta koja je održana u Somboru sredinom juna meseca predstavljale su Isidora Orlović, Teodora Stojanović, Borislava Đukić, Katarina Čolić, Tijana Ilić, Kristina Ercegovčević i Katarina Kolarić, one su nastupale pod rednim brojem 9, a država pokrovitelj im je bila Austrija. Naredne godine mitrovačkim predstavnicima pokrovitelj će biti Kraljevina Norveška, odnosno Ambasada Norveške u Srbiji.

Cilj projekta „Srbija u ritmu Evrope“ jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta.

Možda Vam se svidi i