Građani odlučili: Mitrovica dobija tartan stazu na keju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Od ponedeljka, 27. novembra, do petka 1. decembra građani Sremske Mitrovice imali su priliku da se izjasne koji je to projekat za koji žele da bude uvršten u gradski budžet i realizovan naredne godine. Većinom glasova doneta je odluka da će to biti projekat postavljanja tartan staze na keju duz obale reke Save.

Rezultate galasanja na konferenciji za medije održanoj u toku jučerašnjeg dana u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici predstavio je ispred kabineta gradonačelnika Branko Jakovljević.

Glasanje je organizovano u okviru projekta „Participativno budžetiranje“ koji se u Sremskoj Mitrovici sprovodi treću godinu za redom, a pored postavljanja tartan staze, projekti za koje se moglo glasati bili su i projekat izgradnje igrališta za pse i projekat opremanje seoskih domova kulture.

Glasanje je realizovano u Uslužnom centru u Sremskoj Mitrovici, a od 600 štampanih listića u kutiji za glasove bilo je 593, od čega je 93 bilo nevažećih.

Najmanji broj glasova, ukupno 71, imao je projekat izgrađen igrališta za pse, što znači da je drugi sa 202 glasa bio projekat sanacije, odnosno opremanja domova kulture u selima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Za projekat izgradnje tartan staze bilo je ukupno 227 glasova.

Ono što je bilo zanimljivo ove godine jeste činjenica da je na oko 90 glasačkih nevažećih listića kao 4. predlog dopisana izgradnja javnog toaleta.

You may also like