Sremska Mitrovica – Debata pod nazovom „Srbija i EU: Poštovanje nacionalnog identiteta“ održaće se u sali II Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici u četvrtak, 27. aprila od 14 do 16 časova.

Naša šira javnost misli da članstvom u Evropskoj uniji država članica gubi svoja osnovna obeležja, svoj identitet. To se ne dešava, pa tako ni Srbija ne može da izgubi nacionalni identitet kroz proces sticanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji. Šta konkretno podrazumeva nacionalni identitet u evropskom kontekstu? Odgovor na ovo pitanje daće debata u Sremskoj Mitrovici, prva u nizu razgovora o važnim pitanjima koja stoje pred Srbijom na putu ka članstvu u EU koje će biti održane u još 17 gradova širom Srbije tokom narednih godinu i po dana.

U debati učestvuju: prof. dr Dragan R. Simić, dekan Fakulteta političkih nauka, Univerzitet u Beogradu, prof. dr Radmila Nakarada, Fakultet političkih nauka, Univerzitet u Beogradu, prof. dr Slobodan Samardžić, Fakultet političkih nauka, Univerzitet u Beogradu i prof. dr Budimir Košutić, Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu.

Debatu organizuju Evropski pokret u Srbiji i Univerzitet u Beogradu – Fakultet političkih nauka, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji – Sremska Mitrovica, u okviru projekta „Evropa za mene“.

Možda Vam se svidi i