Dan otvorenih vrata u „Nikola Tesla“ školi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ danas i sutra održava se Dan otvorenih vrata, namenjen pre svega učenicima osmih razreda.

Cilj dašavanja jeste da se potencijalni budući učenici ove škole upoznaju sa njenim radom, smerovima, profesorima. Sa svim mogućnostima koje Tehnička škola pruža, kako bi nakon polaganja prijemnih ispita za upis u srednje škole imali bolju viziju onoga čime žele da se bave u budućnosti, odnosno koju školu da završe i koje zvanje da ponesu.

„Osmaci su naši glavni gosti ova dva dana, njima mi možemo da se tako izrazim, na izvorištu da pružimo sve potrebne i tražene informacije, pre svega koji smerovi postoje u našoj školi, kakvi su uslovi, sa kojim materijalnim resursima raspolažemo, šta posedujemo od uređaja, instrumenata, mašina, odnosno konkretno ovde naši učenici kao glavni prezenteri mogu da im pokažu čime se mi sve bavimo“, rekao je Milisav Daničić, direktor STŠ “Nikola Tesla”.

Daničić je kratko rekao i da je trenutno na tržištu rada potražnja radnika mašinske i elektro struke izuzetno velika, te da se nada da će zainteresovanost osmaka za smerove koji postoje u tehničkoj školi biti velika.

On je dodao da će se raditi na uvođenju novih smerova građevinske struke, a da će od ove godine i smer auto mehaničar da se uključi u model dualnog sistema obrazovanja.

Učenici i profesori, zajedno sa direktorom škole, kao i ranijih godina potrudili su se da otvoren dan učenicima bude pre svega poučan i koristan, ali i zanimljiv, pa su tako demonstrirali neke od svojih mašina koje koriste tokom praktične nastave, ali i pokazali predmete koje su izradili upravo učenici ove škole.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana „Teslinu“ školu će organizovano posetiti osmaci svih osnovnih škola iz Grada, dok će naredne nedelje predstavnici škole posetiti sela.

Možda Vam se svidi i