Sremska Mitrovica – Udruženje “Dete i svet” u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Sava“ i Gradskom upravom za zdravstvenu i socijalnu zaštitu organizovalo je tradicionalnu podelu novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica.

„Danas će skoro 900 dece iz socijalno ugroženih porodica koja primaju novčanu pomoć u CSR “Sava“ dobiti novogodišnje paketiće i uživati u novogodišnjem programu. Mi smo se potrudili da obezbedimo donatore i da ni jedno dete ne ostane bez novogodišnjeg poklona“, rekla je Snežana Stansavljević, direktorica sremskomitrovačkog Centra „Sava“.

paketici-dete-i-svet

Stanisavljević je naglasila su prošle nedelje zahvaljujući „Novak Đoković fondaciji“ podeljeni paketići deci u hraniteljskim porodicama i da će se sa akcijom podele novogodišnjih paketića najugroženijim i najmlađim Mitrovčanima nastaviti i u narednim danima upravo zahvaljujući nekolicini donatora kao što su „Dunav osiguranje“, Rotari klub i firma „Euro car Kuzmanovski“.

Miroslav Radovanović, predsednik udruženja “Dete i svet”, kratko je rekao da je ovo 21. godina kako Udruženje deli paketiće mališanima sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i da je do sada podeljeno preko 80.000 paketića.

„Novogodišnji i božićni praznici su svakako prilika da u saradnji sa donatorima pomognemo onim porodicama koje nisu u mogućnosti da samostalno obezbede paketiće svojoj deci. Donatorima se zahvaljujem jer smo zajedničkim snagama obezbedili paketiće svoj deci iz socijalno ugroženih porodica“, rekao je načelnik Gradske uprave za zdravstvenu zaštitu Vojisav Mirnić.

15696776_1793772570875684_1533564492_o

Podela paketića organizovana je u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući, pa je tako danas uz prigodan program ukupno 863 mališana uzrasta do 14 godina dobilo novogodišnji poklon paket.

You may also like