Danas počinje saslušanje o ubistvu u centru Novog Sada. Priveden i momak iz Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

U novosadsko Više javno tužilaštvo danas će biti privedena petorica osumnjičenih za učestvovanje u tuči koja je prethodila dvostrukom ubistvu u sredu u centru Novog Sada Daria Roklicera (29) i Dragana Jovanovića Gidre (26). Potom će sudija za prethodni postupak odlučiti o njihovom pritvoru.

Među uhapšenima koji se dovode na saslušanje su trojica Novosađana, radnici obezbeđenja ugostiteljskog objekta u kojem je izbila tuča, V. K. (33), P. R. (34) i M. N. (41), kao i Beograđanin A. Č. (32) i B. Č. (26) iz Sremske Mitrovice koji su bili u društvu sa ubijenima, drugovi nastradalih, zbog učestvovanja u tuči.
.
Prema nezvaničnim saznanjima „Dnevnika“, među osumnjičenima zbog tuče su policijski službenik, ranije pripadnik interventne jedinice V. K. i M. N.koji je 2008. godine ranjen u nogu kao radnik obezbeđenja diskoteke kod bazena na Sajmištu, a to povređivanje iz pištolja pripisano je sad pokojnom Jovanoviću.

Na novosadskom Gradskom groblju prekjuče je sahranjen Dragan Jovanović, a Dario Roklicer je na večni počinak ispraćen dan ranije na istom groblju. Od njih su se oprostili najmiliji, rodbina, prijatelji i mnogobrojni poznanici. Na sahrani Jovanovića, kada su beli kovčeg spuštali u zemlju, orkestar je otpevao pesmu “Nedelja”, Yeja Ramadanovskog, a nekoliko Gidrinih prijatelja je u raku spustilo šalove i dresove FK “Vojvodina”.
Podsetimo, okrivljeni za dvostruko ubistvo počinjeno protekle srede, oko četiri sata ujutro ispred lokala „Moja kafanica“ Stevan J. (34) priveden je oko ponoći između četvrtka i petka na saslušanje u Više javno tužilaštvo, gde se branio ćutanjem (kao i prethodno u policiji), nakon čega mu je određen pritvor.

U isto vreme, priveden je i Miroslav K. (32) koji se takođem branio ćutanjem, pose čega mu je određen pritvor. Njega je policija zadržala, jer mu se stavlja na teret da je posle pomenutog krivičnog dela pomogao Stevanu J. Sumnja se da ga je tom prilikom vozio svojim utomobilom i krio ga u svom stanu u kojem je policija pronašla 30 metaka za automatsku pušku. Miroslav K. se tereti za pomoć učiniocu posle počinjenog krivičnog dela i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Novosađani Dragan Jovanović i Dario Roklicer prebijeni su do smrti tupim predmetom, verovatno metalnom šipkom, u sredu oko četiri sata ispred lokala “Moja kafanica” u Ulici Vojvođanskih brigada 28, kod benzinske stanice „Pečurka“. Brzom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova istog dana posle podne uhapšen je kod Železničke stanice kao suvozač u automobilu osumnjičeni za dvostruko ubistvo Stevan J. zvani Sima strahota.

Višestruko okrivljavan Dragan Jovanović Gidra, prema nekima, bivši vođa navijačke grupe „G3“ novosadskog tima, ubijen je zajedno s Dariom Roklicerom bivšim pilotom i bokserom koji je osuđivan uslovno zbog krivičnog dela krađe. Prema nezvaničnim pričama očevidaca, Jovanović se pre tuče u lokalu kod stadiona „Karađorđe“ bučno provodio u društvu jedne devojke i muškarca.

Posle ponoći, on je, navodno, podgrejan alkoholom pozivao svoje društvo i teško hodajući uz pomoć štaka, zbog nedavnog ranjavanja, ušao s Dariom, devojkom i dvojicom mladića iz Sremske Mitrovice i Beograda u „Moju kafanicu“ gde se slavila trogodišnjica rada lokala. U početku je sve teklo kako treba, a onda je izbila tuča u kojoj je učestvovalo više osoba. Nije isključeno, kako pričaju očevidci, da je tuči znatno doprineo Roklicer. Istraga će utvrditi šta se zaista desilo i okolnosti događaja.

U svakom slučaju sudski veštaci u postupku će imati zahtevan posao da utvrde uračunljivost i svesnost dela okrivljenih u vreme izvršenje dela, mehanizam nanošenja povreda i predmet čime su nanete, mesta gde je nastupila smrt oštećenih i još mnogo toga s obzirom na to da su da su se u javnosti pojavile razne verzije o događaju.

Protiv, sada pokojnog, dvadesetšestogodišnjeg Dragana Jovanovića Gidre svojeveremeno je podneto preko 30 krivičnih prijava, pet puta je osuđivan i toliko puta kažnjavan zbog remećenja javnog reda i mira, prema Zakonu o prekršajima. Dva puta je izdržavao zavorske kazne i dva puta je preživao atentate na njega.

Izvor – Dnevnik

Možda Vam se svidi i