Sremska Mitrovica – Ove godine primetno je veće interesovanje građana za programe samozapošljavanja i to najviše u oblasti proizvodnih delatnosti, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ).

Direktor Zoran Martinović rekao je Tanjugu da je NSZ ove godine, koja je proglašena i Godinom preduzetništva stiglo više od 6.500 zahteva za programe samozapošljavanja, znatno više nego prošle godine.

„Važno je kako ćemo odgovoriti na te zahteve, a ne samo da brojimo broj podnetih zahteva. Uspećemo da uvažimo preko 3.600 programa, jer gledamo šta možemo prema raspoloživim sredstvima“, istakao je Martinović.

Ovih dana zaključuju se ugovori, a posebno se računa vodilo o teže zapošljivim kategorijama stanovništva, pa će u programe biti uključeno više od 100 građana romske nacionalnosti, 140 osoba sa invaliditetom.

Najviše interesovanje ove godine, kaže bilo je za programe u oblasti proizvodnih delatnosti, odnosno u oblasti prerađivačke industrije, zanatskih programa, različite usluge…

Na evidencije NSZ nalazi se 706. 000 nezaposlenih lica, a Martinović navodi da je u poređenju sa istim periodom prošle godine došlo do smanjenja tog broja za 5,3 odsto.

Možda Vam se svidi i