Upozorenje: Hemijski voz stiže u Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Železnice Srbije najavile su da će danas, ako dozvole vremenski uslovi, početi suzbijanje vegetacije hemijskim vozom i upozorilo lokalno stanovništvo da preduzme preventivne mere zaštite i uklone sve predmete, organske materije, domaće životinje, pčele i živinu s prostora na kome se obavlja tretiranje vegetacije.

Kako se navodi u saopštenju Železnice akcija suzbijanja vegetacije će se periodično sprovoditi na prugama po celoj teritoriji Srbije, a planirano je da traje 22 dana. Takođe u saopštenju su upozoreni svi koji se kreću u blizini pruge, da izbegavaju pružni pojas tokom prolaska hemijskog voza, odnosno voza iz koga se tokom kretanja izbacuju hemijski preparati za suzbijanje vegetacije.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, hemijski voz će sutra biti angažovan na relaciji Subotica – Novi Sad, a prekosutra na relaciji Novi Sad – Beograd.

Najavljeno je i da će 13. i 14 maja hemijski voz biti na relaciji Beograd-Ruma-Šid preko Sremske Mitrovice i Šid-Beograd, takođe preko Sremske Mitrovice, a dan kasnije, 15. maja, na relaciji Beograd Mala Krsna Velika Plana.

Planirano je i da 16. maja uništavanje vegetacije bude organizovano na relaciji Lapovo-Niš, a dan kasnije kod železničkog čvora Niš.

Suzbijanje vegetacije vršiće se u vidnom delu dana počev od 08.00, dodaje se u saopštenju.

Suzbijanje vegetacije obavlja se na otvorenoj pruzi i na prolaznim staničnim kolosecima u širini od 5,5 metara, vozom koji saobraća prilagođenom brzinom. Preparate koji se koriste za suzbijanje vegetacije odobrilo je resorno Ministarstvo, a sama akcija suzbijanja obavlja se u skladu sa Zakonom.

Možda Vam se svidi i