Učitelj Zlatko iz Laćarka dobitnik nagrade „U čast učitelju“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ove godine, u Dečjoj nedelji, tačnije 5. oktobra je po drugi put održan konkurs „U čast učitelju 2“ koji uz podršku drugih kulturno-prosvetnih institucija i civilnog sektora organizuje tim, predvođen Ljiljanom Himmel, sa sedištem u Ečkoj.

Na konkursu je, kao i prošle godne bilo tri kategorije:
• „U čast učitelju“, na kojoj je učestvovao veliki broj kandidata iz celog regiona.
• „Učitelj i ja“, gde se pojavio takođe veliki broj učenika koji su poslali svoje aktivne fotografije, sa svojim učiteljem
• Književni konkurs za učenike

U svakoj kategoriji je proglašeno više pobednika, dok je u prvoj kategoriji, bez klasifikacije mesta, nagrada došla u ruke Zlatka Vuletića, dugogodišnjeg učitelja O.Š Triva Vitasović u Laćarku.

Njegove aktivnosti kako školske tako i vanškolske, posebno sa romskom populacijom kao i u Udruženju „Parno Romoro“ su posebno visoko cenjene, tako da će linkovi sa video zapisima njegovog rada biti objavljeni u Elektornskom zborniku koji će uskoro biti objavljen kao kruna konkursa.

Svaka evaluacija rada učitelja je značajna, a pogotovo kad aje ona organizovana od strane stručnjaka, nezavisnih i nepristrasnih, a konkurencija velika, jaka i sa predznakom „međunarodna“.

Olivera Jelkić
Foto: GRUBB Srbija

You may also like