U Noćaju izgrađeno oko 7 km vodovodne mreže

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Noćaju odvijaju se bez problema i do sada je urađeno oko 7 kilometara primarne i sekundarne distributivne mreže.

Prema informacijama Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” iz Sremske Mitrovice izgradnja vodovoda trenutno se odvija nešto smanjenim intenzitetom, zbog prioriteta koji se javljaju u samom gradu, kao i pripreme radova u Laćarku u sklopu izgradnje putne infrastrukture. Do sada je u Noćaju odrađeno više od pola posla odnosno oko 7 od planiranih 10 kilometara mreže.

Vodovodna mreža do sada je urađena u ulicama Luke Sretenovića, Aleksandra Markovića, Stojana Pandurovića, Miladina Parmakovića i Aleksandra Mijailovića, a trenutno se izvode u ulici Radivoja Bogdanovića.

Uporedo sa tim radovima na samoj izgradnji vodovodne mreže u toku je i priključenje potrošača na javni sistem vodosnabdevanja. Kako naglašavaju iz “Vodovoda” interesovanje meštana je veoma veliko, a do sada njih blizu 100 domaćinstava se priključilo na mrežu. U Projektnom birou “Vodovoda” i dalje se obrađuju zahtevi meštana, tako da se i u narednom period očekuje dalja realizacija priključenja na vodovodnu mrežu.

Vrednost radova na izgradnji vodovodne mreže u Noćaju je oko 8 miliona dinara. Projekat finansiraju Grad Sremska Mitrovica sredstvima koje obezbeđuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u iznosu oko 6 miliona dinara, a za koje je Grad konkurisao u prethodnom period i JKP “Vodovod” iz sopstvenih sredstava.

You may also like