Sutra počnje nova školska godina

Sremska Mitrovica – Za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije sutra se zvanično završava letnji raspust i počinje prvo polugodište nove 2016/2015. školske godine.

Prvo polugodište, kako stoji u Kalendaru vaspitno – obrazovnog rada ima 98 nastavnih dana, dok je drugo polugodište nešto kraće i traje 82 nastavna dana, sve ukupno 36 radnih nedelja.

U osnovnim sremskomitrovačkim školama u prvoj školskoj nedelji u prepodnevnu smenu idu đaci starijih razreda, odnosno đaci V, VI, VII i VIII razreda, dok u drugu, poslepodnevnu smenu idu učenici I, II, III i IV razreda. Satnica prijema đaka prvaka se razlikuje od škole do škole, pa će tako u OŠ “Boško Palkovljević Pinki” biti organizovan u 14.30 časova, a u OŠ “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici tačno u podne.

U Srednjoj medicinskoj školi “Draginja Nikšić” početak nastave za učenike I i II razreda je pre podne sa početkom u 7:15 časova, a za III i IV razrede nastava će se održati u posle podne sa početkom u 13:00 časova.

U Srednjoj ekonomskoj školi “9. Maj” prvi i treći razredi su u prvoj, a drugi i četvrti u drugoj smeni prve školske nedelje. Isti raspored smena je i u “Mitrovačkoj gimnaziji” s tim da su prva smena i učenici sedmog razreda pri gimnaziji.

U Srednjoj tehničkoj školi “Nikola Tesla” raspored je sledeći:
Prva smena – mašinski smerovi (druga, treća i četvrta godina), 1AT, 3AT
Međusmena od 10:00 časova – polaze svi prvaci (samo tog dana)
Druga smena – elektro smerovi (druga, treća i četvrta godina), 2AT, 4AT.

Učenici šumarskih i drvnoprerađivačkih smerova Srednje prehrambeno hemijske i šumarske škole prve nedelje ove školske godine nastavu će imatu u pre podne, dok će učenici prehrambeno-hemijskih smerova nastavu imati posle podne.

You May Also Like