Sremska Mitrovica – Priliv novčanih sredstava za podizanje spomenika prosjaku Jusi, u poslednje vreme skoro da je stao, ali od ideje da spomenik „Malom čoveku i toleranciji“ osvane u našem gradu se ne odustaje.

Kako je za radio Ozon rekao Slobodan Simić iz Pokret Gorana Sremska Mitrovica, inicijatora ideje da Rom Jusa dobije spomenik do sada je prikupljeno oko 3.000 evra, što je više od 1/3 potrebnih novčanih sredstava. Prema njegovim rečima broj donacija je dosta manji nego na samom početku akcije, ali od ideje se neće odustati. Simić veruje da će se novčana sredstva prikupiti, ali naglašava da je za to potrebno vreme.

Rom Jusa bio je najpoznatiji mitrovački prosjaka. Prema rečima Mitrovčana bio je dobar čovek, pošten Rom koga su svi voleli i uvažavali i čiji je osmeh svakoga dana odisao duhom dobrote i tolerancije našeg grada. Upravo zbog toga 2014. godine došlo se na ideju se da ovom malom, a velikom čoveku podigne spomenik.

JUSA

Za izradu spomenika Jusi- Malom čoveku i toleranciji potrebno je 8.000 evra. Spomenik bi bio podignut na mestu gde je mali Rom svakodnevno stajao i komunicirao sa građanima, a to mesto je u centru našeg grada u ul. Ćire Milekića ispred kuće br. 10 na sredini trotoara.

Možda Vam se svidi i