Sremska Mitrovica – Karartisti „Srema“ ostvarili su sjajne rezultate proteklog vikenda u Staroj Pazovi na seniorskom prvenstvo u karateu i Trofeju Stare Pazove.

Na seniorskom takmičenju svoj povratnički nastup nakon tri godine pauze imala je Iva Vinković, koja je osvojili zlato u kategoriji borbe do 50 kg, dok su u katama nastupili Mitrović Milana i Selaković Nebojša koji su zauzeli visoke pozicije, ali na žalost nisu uspeli da osvoje medalje. Mitrovićeva i Selaković su ipak uspeli da izbore učešće na Prvenstvu Srbije koje će se održati sledećeg meseca.

Na Trofeju Stare pazove učestvovalo je 300 takmičara iz preko 20 klubova. Karatisti „Srema“ osvojili su dve zlatne, tri srebrne i četiri bronzane medalje. Zlato su osvojili Dragoljević Tamara i Grubiša Nikolina, srebrom su se okitili Dragoljević Biljana, Simić Anđelko, Budimir Nemanja, a bronzom Murić Miona, Vinković Lana, Ivić Jovana i Kolundžija Miloš.

9bdec86a-5d1d-4539-ae6f-ca092d0ffa73

 

„Nakon tri godine pauze, deca su me inspirisala da se vratim takmičenjima. Kada već vodim njih da se takmiče, želim da im pokažem šta je to za šta sam se ja borila ceo život. Ponovo sam se vratila na scenu i to sa zlatnim odličjem i presrećna sam zbog toga. Odlučila sam da natupam samo u borbama i nadam se da će moj povratak na scenu da motiviše i moje karatiste, jer jedno je pričati, a sasvim nešto drugo pokazati kako izgleda osvojiti medalju, kakve su moje rekcije na tatamiju i van tatamija, kako se ponašati na treningu, a kako tokom borbi, šta je to pravi pravi sportski duh“, rekla je Iva Vinković, osnivač Karate kluba „Srem“.

66149ade-3a3f-4cdf-874b-c1529bca209c

Ona je dodala da je omogućila svojim karatistima da se takmiče u zvaničnom savezu i da će deca imati sve moguće beneficije što se tiče karate sporta, kao i da očekuje pregršt dobrih rezultata na narednim takmičenjima.

 

Možda Vam se svidi i