Sremska Mitrovica – Srednja ekonomska škola „9. Maj“ iz Sremske Mitrovice u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Subotici organizuje pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita za upis na studije u ovoj ustanovi.

Pripremna nastava počela je proteklog vikenda, a održaće se još 12. i 19. marta.

„U Srednjoj ekonomskoj školi „9. maj“ pripremna nastava odvija se već četvrti put. Veoma smo zadovoljni saradnjom koju smo stvarili sa Ekonomskim fakultetom i trudimo se da održimo dobre partnerske odnose, to je za naše učenike jako važno, jer mi na ovaj način želimo da im pomognemo da smanje troškove upisa na fakultete, tako što umesto odlaska u Novi Sad i Suboticu, kvalitetnoj nastavi mogu da prisustvuju u svojoj školi“, rekla je nastavnica ekonomske grupe predmeta u školi 9 maj“ Zorana Vladisavljević.

Pripremna nastava se održava iz dva predmeta i to poslovne ekonomije i poslovne informatike, za koje se većina učenika opredeljuje da polaže na prijemnom ispitu.

„Otkako organizujemo pripremnu nastavu u našoj školi veći broj učenika upisuje Ekonomski fakultet posle srednje škole, a ono što je takođe evidentno jeste i da je povećan broj učenika koji upisuje studije o trošku države. Mi polako, ali sigurno postajemo regionalni centar za pripremnu nastavu. Imamo svake godine, pa i ove pored učenika iz našeg grada i učenike iz Šida, Rume, Bogatića, Šapca i Pećinaca, ukupno njih 30“, rekla je Vladisavljević i dodala da predavanja drže asistenti Ekonomskog fakulteta iz Subotice Univerziteta u Novom Sadu.

Pripremna nastava za upis na Ekonomski fakultet u Subotici i Novom Sadu, pored Srednje ekonomske škole “9. maj” u Sremskoj Mitrovici održava se još samo u ta dva grada i potpuno je besplatna.

Možda Vam se svidi i