Predstavljanje knjige „VREME ORHIDEJA“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Centar za kulturu „Sirmiumart“ i Književna zajednica Sremska Mitrovica, predstavljaju knjigu autorke Suzane Rudić „VREME ORHIDEJA“, u utorak 21. juna u Art klubu „Sirmiumarta“, u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 18 časova. Ulaz je slobodan.

Suzana Rudić, mlada pesnikinja iz Rume, a ujedno i student Akademije umetnosti u Novom Sadu (Likovni departman – vajarstvo), dobitnica je dve međunarodne nagrade za književno stvaralaštvo. Zbirkom pesama „VREME ORHIDEJA“, svoj talenat, umetnički dar i stvaralačku dušu prezentuje kroz poetski izraz, govoreći kroz metafore o vremenu u kom smo živeli i u kom živimo, nastojeći da stihovima nešto pokrene, preokrene. Inspiraciju nalazi u okruženju, iskustvu, filozofiji života i situacijama koje donose radost, ljubav, tuga, refleksije o životu, ali i u čovekovim postupcima i osećanjima, životnim putevima, sećanjima, istinskim vrednostima koje treba čuvati… Iskazujući svoj pogled na svet, svoje emocije i mišljenje, čitaocu šalje jasne poruke koje provejavaju iz socijalnih slika, prizora prirode i snažno iskazanih osećanja pretočenih u stihove.

Plakat (1)

U programu učestvuju Suzana Rudić, Mirjana Marković, Emir Sokolović, Vladislava Belanović Šević, Aleksandar Krstajić i članovi Recitatorskog studija „Kaliopa“ Centra za kulturu „Sirmiumart“.

Možda Vam se svidi i