Koliko košta zeleni karton i za koje zemlje je neophodan?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Cena Međunarodne karte osiguranja autoodgovornosti, poznatije kao zeleni karton ostala je nepromenjena i dalje iznosi 2.000 dinara, za radio Ozon potvrđeno je iz Auto moto saveza Srbije.

Zeleni karton važi do isteka registracije i izdaje ga osiguravajuće društvo kod kojeg je zaključeno obavezno osiguranje od auto-odgovornosti. Od dokumentacije za dobijanje zelenog kartona potrebna je saobraćajna dozvola, dokaz o uplati i polisa obaveznog osiguranja na uvid.

Posedovanje zelenog kartona obavezno je za ulazak u Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Tursku, Izrael, Iran, Tunis, Maroko, Albaniju i što je možda najvažnije da znate za BOSNU I HERCEGOVINU i MAKEDONIJU.

Posedovanje zelenog kartona nije obavezno prilikom ulaska na teritoriju Austrije, Bugarske, Belgije, Češke Republike, Kipra, Nemačke, Danske, Španije, Estonije, Francuske, Finske, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Mađarske, Italije, Irske, Luksembure, Litvanije, Letonije, Malte, Holandije, Portugalije, Poljske, Rumunije, Švedske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Švajcarske, Andore, Norveške, Islanda i najvažnije GRČKE i CRNE GORE.

Možda Vam se svidi i