Požara sve više: Juče deset intervencija, gorelo u Laćarku (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sa izuzetno visokim temperaturama koje su proteklih dana zabeležene u Sremskoj Mitrovici, povećao se i broj požara, odnosno intervencija sremskomitrovačkog vatrogasno – spasilačkog koji je samo u toku prethodnog dana intervenisao čak 10 puta.

Taj podatak za radio Ozon potvrdio je i načelnik Sektora za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, Stevan Pejić.

On je podsetio da je zabranjena upotreba otvorenog plamena i pušenja prilikom žetve i dodao da je Zakonom o zaštiti od požara, članom 50 zabranjeno spaljivanje na otvorenom prostoru kako biljnih ostataka posle žetve, tako i smeća. Kazna za fizička lica koja krše ovaj Zakon kreće se od 10.000 do 50.000 dinara, dok za pravna lica ona može iznositi od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Jedna od intervencija u toku ječerašnjeg dana bila je upravo zbog nepoštovanja ovog Zakona, kada se u Laćarku sa jednog nelegalnog smetlišta na kraju Mačvanske ulice, požar izazvan ljudskim faktorom proširio i na okolno rastinje. Požar je brzo ugašen i na sreću u njemu nije bilo žtrava.

Kako do ovakvih požara ne bi dolazilo u narednom periodu još jednom apeluje se na sve ljude da poštuju Zakon o zaštiti od požara i ne spaljuju ništa na otvorenom prostoru.

Možda Vam se svidi i