Otpočela realizacija projekta „Recikliraj i svoju okolinu čuvaj“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sredinom meseca septembra otpočela je realizacija projekta “ RECIKLIRAJ I SVOJU OKOLINU ČUVAJ“ koju sprovodi Udruženje građana „ Eko-projekt tim „ zajedno sa partnerom JKP „Komunalije“ Sremska Mitrovica, a koji je finansiran od strane Ministarstva za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

Cilj projekta je povećanje količine prikupljenog i pravilno razdvojenog otpada, kao i edukacija najmlađih generacija o načinu funkcionisanja primarne separacije otpada i reciklaži. Podsticanje stanovnika grada Sremska Mitrovica na što pravilnije i savesnije korišćenje postojeće infrastrukture, kao i motivisanje građana koji nisu učestvovali u ovom složenom sistemu, a sve u cilju stvaranja društva bez otpada.

Prva faza projekta jeste čišćenje 15 km obale reke Save , koje je sprovedeno od strane JKP „Komunalije“, dok je takođe otpočelo i sprovođenje edukativnih radionica u Osnovnim školama za učenike drugih razreda. Projekat će trajati 3 meseca a rezultat projekta će biti povećana informisanost stanovnika grada Sremska Mitrovica o važnosti očuvanja životne sredine, kao i unapređenje znanja dece školskog uzrasta o zaštiti životne sredine, o značaju odvojenog prikupljanja otpada i reciklaže.

Možda Vam se svidi i