„Gradsko stanovanje“: Potpisan prvi ugovor

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u prostorijama „Gradskog stanovanja“ u Sremskoj Mitrovici potpisan prvi ugovor ovog preduzeća sa izvođačem radova koji će se baviti poslovima održavanja higijene stambenog i poslovnog prostora na teritoriji grada Sremska Mitrovica.

Firma koja će se ovim poslovima baviti do kraja tekuće godine jeste „Dada 06“ iz Laćarka.

„Gradsko stanovanje je osnovano 27. jula ove godine i proizilazi iz JP „Direkcija za izgradnju grad Sremska Mitrovica“. Posao kojim se ovo preduzeće bavi jeste održavanje stambenog i poslovnog prostora na teritoriji grada Sremska Mitrovica. To je jedan obiman posao koji smo mi preuzeli na sebe i želimo tu oblast maksimalno da uredimo“, rekao je nakon potpisivanja ugovora Miloš Kovač, direktor „Gradskog stanovanja“.

On je objasnio da je prvi od problema na koji je „Stanovanje“ naišlo jeste neuređena oblast održavanja higijene stambenih zgrada, na taj problem stiglo je i najviše primedbi od strane predsednika skupštine stanara.

U ponudama koje je „Stambeno“ uputilo svim firmama koje se bave poslovima održavanja higijene stambenog i poslovnog prostora navedeno je koji su to poslovi koji će se sprovoditi na održavanju higijene, odnosno šta to podrazumeva na nedeljnom i mesečnom nivou.

„Najbolju ponudu koju smo i prihvatili ispostavila je firma „Dada 06“ iz Laćarka, koja će kao i sve druge firme koje u narednom periodu budu angažovane na različitim poslovima održavanja morati da garantuje za kvalitet svojih usluga, odnosno izvedenih radova“, priča Kovač.

S tim u vezi biće uvedene takozvane „čekliste“ koje će potpisivati ovlašćeno lice u svakoj zgradi.
Firma koja bude vršile održavanje higijene u stambenim zgradama je u obavezi da nakon završenog posla „Stanovanju“ dostavi potpisane „čekliste“ od stanara, odnosno ovlaščenog lica u svakoj od zgrada. Na tim „čeklistama“ stanari će moći da iznesu svoje primedbe, sugestije i eventualne žalbe.

„Preduzeće „Stanovanje“ će nastaviti i dalje sa bavi poboljšanjem uslova i kvaliteta života svih naših žitelja koji žive u stambenim zgradama. Sve izvođače ćemo na neki način obavezati da radove koje izvode to rade maksimalno kvalitetno i odgovorno prema građanima“ priča Kovač.

Za kraj on ističe da ova novina ne donosi nov namet građanima koji žive u kolektivnom obliku stanovanja i da će se ove usluge naplaćivati u okviru tekućeg održavanja koje građani već plaćaju.

Cenovnik usluga „Stanovanja“ možete pronaći OVDE.

Možda Vam se svidi i